Látnivalók Egerben!


Dobó István tér

Itt kezdődhet a szöveged. Kattints ide, és kezdheted is az írást. Laudantium totam rem aperiam eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto.

Egri vár

Az egri vár az egyik legmeghatározóbb építménye a magyar történelemnek és kultúrának.Egri Érseki Palota

Az egri várban lévő érseki paltaegyüttes.

Egri Bazilika

Magyarország egyik legnagyobb temploma, 55 m magas tornyaival Eger második legmagasabb épülete. A kupola magassága 37 méter.

3300.Eger, Pyrker János tér 1.

Minaret

Az egykori Oszmán Birodalom legészakibb minaretje 1596 után homokkőből épült. Magassága 40m 97 lépcsőfok vezet fel a teraszára.

Szépasszony- völgy.

A Szépasszonyvögy pincéiben kostóld meg Eger híres borait. A borospincék szinte egész évben várják a vendégeket, közel 200 borospince. Ha megéheznél a Szépasszony-völgybe számos éterem található, ahol kitűnő magyaros ízek mellett a könnyedebb ételekig mindent megtalálunk. A Szépasszony-völgy a nyári rendezvények egyik fő helyszíne.

Török fürdő

Eger szívében található több száz éves mútra tekint vissza. Egy cseppnyi időutazás a múltba. A fürdőben hat medence található.

3300. Eger, Fürdő utca 3- 

Varázstorony

Itt kezdődhet a szöveged. Kattints ide, és kezdheted is az írást. Consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque.

Termálfürdő

Eger szívében található. 

Érsekkert

Eger központi parkja.